Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan gazetemize özel açıklamalar
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçede son 5 yılda yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Bıyık, “Yeni dönemde de yeni projelerimiz var. Birinci dönemde de çıkarken vatandaşa “Biz Hayal Satmayacağız” dedik. Biz hayali projeleri değil, vatandaşa dokunan projeler yaptık. Bugün 52 projeyle yola çıkmışız ve 40’ına yakının yapmışız. Projelerimizde olmayıp da yaptığımız çok işimiz olmuş. Onun için yeni dönemde de yeniden böyle hayal bir projeyle, vaatlerle vatandaşımızın karşısına çıkmayacağız.” dedi. Başkan Bıyık gazetemiz sorumlu müdürü Tuncay Şükür’e önemli açıklamalar yaptı. İşte başkan Bıyık’ın açıklamaları;
YARIM KALAN İŞLERİMİZ VAR
Sokakta vatandaşlarımızla karşılaştığımız zaman Büyükşehirle ilgili çeşitli söylemleriyle karşılaştığımız zamanlar oldu. Ancak ilk olarak Yomra’da yarım kalan işlerimiz var. Arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın çok büyük desteğiyle birlikte biz Yomra’da çok büyük bir değişime ve dönüşüme imza attığımızı düşünüyoruz. Ancak bunu şuan tamamlamış değiliz. Bu dönüşümün devam etmesine yönelik projelerimiz var. İnşallah bu dönüşümü ve değişimi Yomra’da tamamlayacağız. Ben Yomra Halkın’dan bir dönemlik daha görev yapmak için görev istiyorum. İnsanların enerjileri, heyecanları kaybolmadan yapmış oldukları işleri tamamlamaları gerektiğini düşünüyorum. 2019 yılından buyana çok ciddi bir değişim ve dönüşüm yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah bize bir dönem daha Yomra halkı yetki verirse o bir dönemde işlerimizi tamamlayacağız. Ancak ondan sonrada biz Yomra halkını siyasette bizi layık görmüş oldukları başka noktalarda veya başka platformlarda veya devletin başka kademelerinde her zaman için Yomra halkına hizmet etmek üzere devam edeceğiz. Bir dönem daha Yomra’nın bu dönemde yapmış olduklarımızdan daha büyük projelerimizi onlara kazandırabilecek olduğumuz bir dönemi geçirmek için Yomra’da aday oldum.
ÇALMAYACAĞIZ ÇALDIRMAYACAĞIZ
Şimdi “yapamaz edemez“ gibi algıları yaptığımız projelerle yıktığımızı ve Karadenize gösterdiğimizi düşünüyoruz. Burada ilk olarak şunu söyledik “Biz Yomra halkının parasını çalmayacağız çaldırmayacağız.” dedik. Kaynakları olumlu anlamda kullanıp belediyenin gelirlerini düzenli bir biçimde planlarsak bu sorunları aşabiliriz diye düşünüyorduk öyle oldu. Yani bize neticede dışarıdan böyle büyükçe kaynaklarla, paraların geldiği olmadı. Ancak kendi imkanlarımızı vatandaşlarımızın ihtiyaçları ile eşleştirdik. Yomra’da 5 yıllık süre zarfında bugünkü maliyetiyle baktığınız zaman 400 milyon TL’ ilk yatırım yapmışız. Bunların tamamını Yomra Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla yapmışız. Bugün çok yüklü bir miktarda borcu olan bir belediye değiliz. Bugün baktığınız zaman belediyenin borcu ticari anlamda söylersek iki tır parası kadar borcu vardır. Bir vatandaşın Trabzonda bir nakliyecinin 10 tane tırı olduğunu düşünürseniz bizim 1-2 tane tır alacak borcumuz vardır yada 3 tane ev kadar borcu vardır.
Belediyecilik denince beton ve asfalt diye bir ibare akla geliyor. İnsanların o ilçede yaşamasını sağlayacak etkinlikleri de sağlamanız lazım. Biz bundan 2 sene önce Manga konseri yaptık Yomra’da 10.000’in üzerinde bir katılım vardı. Ekin Uzunlar konseri yaptık. Sanırım görev süremiz içerisinde kültür merkezimizde en az 10-15 tane çocuk ve yetişkin tiyatrosu yaptık ve burada amatör tiyatrocularımıza da yer vermiş olduk. Geçen yıl yine güzel bir kitap fuarı yaptık. İlber Ortaylı’nın Yomra’ya gelecek olması ilçenin bu anlamdaki kültürel ve sanatsal anlamdaki marka değerinide arttırmış olur. Hem Sunay Akın’ın gelmiş olması hem İlber Ortaylı’nın gelmiş olması hem onun yanında çok ciddi takipçisi olan 3-4 tane sanatçımız var. Biz bu anlamda Yomra’nın sadece yapısal değil aynı zamanda kültürel sanatsal orada yaşayan kadınların, çocukların ve gençlerinde yaşamasına bir sebep olacak etkinlikler oluşturmaya çalışıyoruz. Yomra bundan 5-10 yıl önce Meydan Parkı’nda konuşulurken insanlar betondan, inşaattan sürekli olarak bu tarz vakalarla konuşulan biri ilçe olmuştu. Ancak şimdi baktığımızda bir gün kitap fuarı, bir gün konser, bir gün tiyatro etkinlikleri…. daha başka etkinliklerimiz olacak. Ancak belediyecilik denen şey bunların hepsini harmanlayabilen bir durumda olacak. Buradan sizin vesilenizle İlber hocamızın ve Sunay Akın’ın katılacağı 3-10 Ocak tarihleri arasında Yomra’da Kültür Merkezimizde Yomra’nın ikinci kitap günlerini başlatacağız. Hem kitap günleri açısından bir sosyal etkinlik olacak hem de Türkiye’nin en tanınmış sanatçılarını orada vatandaşlarımızla buluşturacağız.
Avrasya kiralama teklifinde bulundu
Avrasya Üniversitesiyle yaşananlar keşke yaşanmasaydı, bu süreç keşke bizim istemiş olduğumuz sonuca baştan gelebilmiş olsaydı. Bizim o zamanda üniversiteden şöyle bir talebimiz oldu. “Yomra halkının zamanını geçirebilecek olduğu, 20.000-25.000 metrekare arası bir yaşam alanına ihtiyacımız var bu yeri bize verin biz burada bir park yapalım, başka bir amacımız yok.” dedim. Dediler ki “ Burayı alacak, kiralayacaklar…“ olmadı. Kalan alanda Yomra Vakfına ait bir vakıf binası yapılıyor. Bu vakıf Yomra’nın geleceği için çok kıymetli ve değerli. Yeni bir çocuk parkı yaptık. Neticede insanlar orayı kullanıyor. Neticede yazın, çok etkinlik oluyor. Bizim amacamız bu idi zaten. Amacımız üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değil. Ama bu süreç sancılı oldu tabi, keşke olmasaydı diyoruz. Şimdi geriye kalan alanla ilgili çeşitli spekülasyonlar ile “ Avrasya Üniversitesi’ni kapattırdı, kovdu, yolladı” diyorlar. Ama biz günün sonunda şunu diyorduk. “Biz halka istediğimiz alanı açtık. Geriye kalan 14 bin metrekare alan Yomra Belediyesinindir. Devri ve mülkiyeti bizdedir. Ancak her vatandaş gibi üniversitenin o alanı kiralayarak almaya hakkı vardır. Bizde üniversitenin orada yaşamasını isteriz. Bu anlamda bizim üniversitenin kurumsal kimliği ile bir sorunumuz yok. Sadece yöntemlerde farklılık gösteriyoruz.
KİRALAMA TEKLİFİNDE BULUNDULAR
Avrasya Üniversitesi bizim almış olduğumuz Hürriyet Parkı’nın bitimdeki yeni yaptığımız çocuk parkı ve vakıf alanındaki arta kalan 14.000 metrekarelik alanla ilgili bizden Yomra belediyesinden bir kiralama teklifinde bulundu. Meclise yazısını yazdı. Bizde meclis gündemimize konuyu alacağız. Sonrasında komisyona gidecek. Şubat ila Mart ayında kiralama kararı çıkarılır diye düşünüyorum. Çünkü meclisteki arkadaşlarımızın buna karşı çıkacağını düşünmüyorum. Kiralama kararı çıktıktan sonrada hukuku prosedürlerine devam edeceğiz. Burada bizim onlara o yeri kiralamamızdaki tek şart var. 2024 yılı içerisinde Avrasya Üniversitesinin Yomra’daki yerleşkesini eğitime açacaklar ise o zaman bu alanı onlara kiralamada bir sebep yok. Zaten süreci yönetirken hep şunu söylüyorduk; Bu alan Yomra Belediyesinin alanıdır. İhtiyaç halinde kiralanabilir, ücretinin düşük veya yüksek olması önemli değil önemli olan burada bir eğitim kurumuna kiralanmasıdır. Zaten burada ortak bir noktada buluşulmuştur. Alan Yomra Belediyesinindir hukuki şartlar yerine getirilerek kiralanması şartlandırılabilir. İnşallah süreç sağlıklı bir şekilde tamamlanır, üniversitede eğitim hayatına geri dönmüş olur. Aslında bizim birinci gün söylemiş olduğumuz noktaya bugün, 4,5 yıl üstüne gelinmiş oldu. Keşke birinci gün bu noktada uzlaşılabilseydi. Bu alanın bir kısmı halka açılsaydı bir kısmı kiranlansaydı. Ve hukuken bu sıkıntıları kimse çekmemiş olurdu.
Yaptığımız projelerin bir kaçı
Biz Yomra’nın kaynaklarını koruyacağız diye yola çıktık asıl birinci projemiz buydu. Dedik ki “biz bu belediyenin kaynaklarını koruyacağız ve kollayacağız ve eşit ve adaletli bir biçimde dağıtacağız” dedik. Aslında görünen ve yazılı bir proje olmamasına rağmen biz bunu sağladığımızı düşünüyoruz. Sağladığımız bu durumun sebebi sonuçları yatırımlarla belli oluyor. Ancak yine bir gün seçim çalışmalarını yaparken sokakta çarşı içerisinde dolaşıyorum bir kadın beri geldi ve ana caddenin kaldırımında spor kıyafetleriyle yürüyüş yapıyordu. Dedi ki ”Ya inşallah seçilirsiniz de bizi şu kaldırımlarda spor yapmaktan kurtarırsınız.” dedi. Bugün baktığınız zaman Yomra halkının 2 kilometrenin üzerinde bir yürüyüş ve sahil gezinti alanlarına sahip ve sadece Yomra değil çevredeki ilçelerde bu sahildeki yürüyüş alanımızı kullanıyor. Yazın bu alanda 500-1000 kişi aynı anda etkinlik yapıyor. Bu alanın oluşmasıyla limanda oluşan yeni yaşam alanları oldu, tekneler oldu, yeme içme noktaları oldu ve bugün baktığınız zaman bir çok tatil kasabasındaki o görüntüyü yaz mevsimlerinde o sahilde yaşıyoruz.
Benim için Hürriyet Parkı çok kıymetli bir projedir. 25.000 metrekare bir yaşam alanını insanların bir tam gününü geçirebilecek olduğu, çocukların eğlenebilecek olduğu bir projemiz oldu.
Kültür Merkezine çok kıymet veriyorum.Yaklaşık olarak yılda 550 ila 600 civarında organizasyon yaptık. İnsanlara geçen sene 12.000 TL’ ye düğün yaptık. Ortalama 30.000 TL’nin altında düğün olmadığı zamanlarda biz orada insanlara çok uygun fiyatlara düğün/kına/nişan/nikah etkinlikleri yaptık. Tiyatro etkinlikleri yaptık, konserler yaptık. Siyasi partilerimizin Yomra’da kongre yapabilecek olduğu toplantı salonu bile yoktu. Biz hepsine imkanlarımızı açtık. Kültür Merkezi’nin altında açmış olduğumuz 150 ye yakın kadınlarımız için orada Halk Eğitim Kursları açtık. Şu anda dikiş, nakış, boya, resim bir sürü kurslar var. Kültür ve sanat alanında bina yüzde yüz verimli olarak kullanılıyor. Şu anda gitseniz 2024 yılının yüzde 50’si dolu yani 2024 yılının sonuna kadar dolu. Bugün gelmiş olduğumuz noktada görüyoruz ki bu Kültür Merkezi bile vatandaşlarımıza yetmiyor.
Hükümet Caddemiz vardı bizim izleyen vatandaşlarımız bilirler yaklaşık 30 yıldır çivi çakılmamış bir cadde idi. Doğalgazını, yağmur suyu hattını, aydınlatmasını, bütün zemin kaplamasını yaptık. Ve bugün çok modern bir sokağa dönüştü ve insanların artık kullanmış olduğu bu sokakta insanlar eskiden yürümeye korkardı.
“ 25 mahellede 25 çocuk parkı” yapacağız diye bir sözümüz vardı. Bu mahallelelerin 1-2 tanesinde mevcut vardı ve biz 15 in üzerinde çocuk parkı yaptık. Biz göreve seçildiğimiz tarihten itibaren biz Yomra belediyesinin makine ve ekipmanlarını yeniledik. Yomra Belediyesine 25’ in üzerinde iş makinesi, araç, kamyon ve kamyonet aldık. Yomra Belediyesi bugün bir çok belediyenin makine parkında ya da şantiyesinde olan araçların toplamı kadar biz sadece 4,5 yıllık süre içerisinde almışız. Çok noktada projemiz oldu. Özellikle şu anda devam eden Cumhuriyet Parkımız’da tamamlandığı zaman Yomra’da ki sosyal alan olarak yapmış olduğumuz alanın toplam 60.000 metrekareye çıktı. Yomra Belediyesi gibi bir belediyenin kendi imkanlarıyla 60.000 metrekare sosyal yaşam alanı yapması çok basit bir şey değildir.
Seçimlerde hayal satmadık satmayacağız
■ Yeni dönemde de yeni projelerimiz var. Birinci dönemde de çıkarken vatandaşa “Bir Hayal Satmayacağız” dedik. Biz hayali projeleri değil, vatandaşa dokunan projeler yaptık. Bugün 52 projeyle yola çıkmışız ve 40’ına yakının yapmışız. Projelerimizde olmayıp da yaptığımız çok işimiz olmuş. Onun için yeni dönemde de yeniden böyle hayal bir projeyle, vaatlerle vatandaşımızın karşısına çıkmayacağız. Ben buradan Yomra halkına sesleniyorum. Karşılarına hayal satan insanlara oy vermesinler gerçekçi olacağız. Yomra Belediyesinin imkanları ölçüsünde şimdi çıkıp seçim zamanıdır birisi diyecekki geçen dönem oldu mesela. “500 kişiye iş sözü verdiler, 500 kişiye verilen söz 1000 kişiyi etkiler. Ama Yomra belediyesinin yılda işe alabilecek olduğu personel sayısı taş patlasın 5 kişi. Yani nüfus artışından kaynaklı olarak şimdi ben diyorumki birisi çıkıcak sokakta her seçim çalışması yaptığı zaman “ Benim çocuğum işsiz “ dediği zaman ”Tamam seçimden sonra başlasın” diyecek. Ben vatandaşın hiç birine bunu söylemiyorum. Kızıyorlar bana, bu duruşum sebebi ile bazen diyorlar ki “ Ya çok net duruyorsun, az esnek davran, ne olacak ver 300 kişiye iş sözü, yarın seçimi kazandıktan sonra dersin ki alamıyorum.” Biz bu üsluba ve tarza sahip birisi değiliz. O yüzden hayal satmayacağız. Vatandaşımızın da bu anlamda gerçekçi söylevleri kullanacak olanlara destek olacağını düşünüyorum. En önemli noktamız Belediyemizin arka tarafında bulunan ve şu anda otopark olarak kullanmış olduğumuz bir kent meydanı alanımız var. Bizden önceki yönetim zamanında kamulaşma işlemleri yapılmış, biz ise bizim dönemimizde kamulaşma paralarını ödedik, yaklaşık 20 milyon üzerinde bir para ödedik. 2020 paralarıyla bugünkü paralarla 200 milyon ödemişiz. O alana çok güzel bir kent meydanı yapacağız. Altında caddeye bakan taraflarında dükkan vereceğiz. Paraların ödenmesi, tapularının alınması vb. bir çok işini bitirdik. Kenarlarda dükkanları, ortasında, alt katında iki kat otopark olan üstünde 10.000 metrekare bir kent meydanı, bir köşesine küçük bir butik otel koyacağız. Öyle çok devasa değil 300 metrekarelik bir alandan biz bu kent meydanını inşallah yapacağız ve vatandaşımıza kazandıracağız. Yeni nüfuslar için yeni sosyal alan projelerimiz var. 2-3 tane noktada böyle 10’ar bin metrekarelik onları devreye alacağız.
İşte Kültür merkezimizin önünden Emniyet Müdürlüğü binasını taşıdık. Orada Kültür Merkezimizdeki o yoğunluğu hafifletecek bir mini sosyal bir alan yapacağız. Orada bir kafeterya, restoran ve yaşam alanı yapcağız. Yine belediyemiz bünyesinde Kaşüstü’nde bir gençlik merkezi yapmayı düşünüyoruz. Çayı, kahvesi ücretsiz olacak. Dersini çalışacak, etüdünü yapabilecek olduğu, toplantısını yapacak olduğu sadece öğrencilere çay ve kahve bedava orada 12-16 saat kullanabilecek olduğu bir alan oluşturacağız. Bunu kısa vadede oluşturacağız. Aslında biz Kaşüstün’de ki eski belediye binamızın yerinde bunu yapacaktık ancak Emniyet Müdürlüğünü geçici olarak oraya taşıdığımız için bunu erteledik. Ama biz Yomra’nın gençlerine ve öğrencilerine bu alanı inşallah kazandırmış olacağız. Yomra’da aynı zamanda doğalgaz çalışmaları bittikten sonra binalardaki cephe sağlıklaştırma çalışmalarını yapıp, Yomra modern bir ilçe görünümüne de kazandırmış olacağız. İnşallah çok daha güzel projelerimiz var.
Belediye Yomra halkınındır
■ Yomra’da ittifakı şu ana kadar devam ettirdiğimizi düşünüyorum. Ben Yomra halkıyla bir ittifak yaparak yola çıkıyorum dedim. Ve Yomra halkıyla bu işlerin hepsini başardık. Bizim tek başımıza hiç bir şey yapma şansımız yoktu. Bu ittifakı Yomra halkıyla yaptık ve ittifakımıza devam ediyoruz. Türkiye’deki çatırdayan ittifaklar gibi bir durum söz konusu değildir. Bunun bizi etkilemeyeceğini düşünüyorum. Bir kişi Yomra belediyesi benim siyasi düşüncem sebebi ile işimi yapmadı diye bir iddia ederse yarın adaylıktan da çekilebilirim yani o kadar da net konuşuyorum. Biz insanların siyasi düşüncelerine partilerine bakarak hareket etmedik. Seçilirsem rozetimi yakamdan çıkartacağım dedim çıkarttım. Hatta Belediyeye personel alırken siyasi düşüncelerine bakmadım. Almış olduğum personelin yarıya yakını AK Partilidir. Bu belediye İYİ Partililerin değildir, bu belediye MHP’lilerin değildir, Ak Partililerin de değildir. Bu belediye Yomra halkınındır. Yerel seçimlerde insanların siyasi partileri olmaz. Ben bir Mustafa Bıyık olarak Yomra halkının oyunu istiyorum. Şu partiye mensubum diyerek oy istemiyorum. Ve hiç bir gün karşılarına çıkıp da şu partiye mensubum demedim. O yüzden ilçede yaşayan her vatandaşımızın bireysel olarak şahsi anlamda bir oylarına ve desteklerine talibim. Bugüne kadar yapmış olduğum işleri siyasi olarak yapmadım. Bugüne kadar nasıl bir profil çizmişsem de bundan sonrada çizeceğime dair de garanti veriyorum.
CHP vatandaşın sorunlarından başka sorun getirmedi
■ CHP Yomra’da aday çıkartmayacaklardır diye düşünüyorum. Çünkü şöyle biz 5 yıllık süre zarfında uyumlu karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bir dönem geçirdik. CHP’nin teşkilat mensuplarıyla, üyeleriyle ilçe başkanımız çok kıymetli bir başkanımızdır. Chp ilçe başkanımız ile uyumlu bir dönem geçirdik.Yomra siyaseti için kıymetli bir tutum ve tarzı vardır. Vatandaşımızın sorununu getirmekten başka bize bir sorun getirmedi. Yani şu vatandaşımızın şu ihtiyacı var demiş ve yapmışızdır. Taktir tabiki kendilerinindir. Yomra’da biz bu sürdürmüş olduğumuz işbirliğini sağlamak istiyoruz. Sadece CHP değil bir çok siyasi partinin bu anlamda bize destek vereceğine inanıyoruz. Ve bu Yomranın kazanımlarının sürmesini istiyoruz. Çünkü Yomra çok kritik bir eşikte. Eğer tekrar bu süreçte bir aksama olursa elinde bulundurmuş olduğu bu kazanımlarını kaybetme ihtimali olur. Bugün sahada bulunan arkadaşlarımız, aday arkadaşlarımız, aday adayı arkadaşlarımız bizim 5 yıldır Yomraya kazandırmış olduğumuz kafeteryalarımızı, restoranlarımızı, büfelerimizi, çeşitli emlak anlamındaki değerli alanlarımızı seçimi kazanma uğruna birinlerine teklifte bulunma gafletine düşebilirler. Neticede bu siyasettir. Bu kazanımları bizim korumamız lazım.
BİZ OLMASAYDIK YOMRA’YA GELMEZDİ
Doğalgaz Sancak Mahallesin’de şu anda ciddi anlamda yakan bir kesimimiz var. Vatandaşlarımız sadece Yomra merkezli mühendislik firmalarına işi verdikleri için şu anda bütün önünde kutu konulan binaların hepsinde gaz var. Ancak bu sefer de yapan firmalar yetiştiremediler. Bazısı ortak alana yetişemedi bazısı dairenin bağlanmasına. Bizdeki sorumluluk geçti. Doğalgaz sadece Yomra Belediyesinin sorumluluğunda olan bir şey değildi. Kamunun desteği ile yapılan bir işti. Ancak biz Yomra Belediyesi olarak olmasaydık doğalgaz Yomra’ya gelmezdi. Bunu çok net söylüyorum. Bunu üstüme almak için söylemiyorum ancak Yalıncak’ta 4 ay Yomra Belediyesinin makinesiyle geçilemeyecek olan bir alanı geçtik. 4 ay çalıştık bütün Zil deresinde, Şana deresinde geçişleri Yomra Belediyesi olarak biz yaptık. Geçen ay Fen Lisesinin arkasındaki caddede kazısını biz yaptık. Bunları yaparken Belediye Meclisinde bir arkadaşımız kalktı dediki “Sen makineni doğalgaz firmasına veriyorsun?” Çünkü vatandaşın bir kış boyunca fazla kömür parası vererek mağdur olmaması için yaptık. Biz Belediye olarak insanlara hizmet götüreceğiz. Neticede riske girdim, kendi adıma kendi sınırlarım dışında bu makineleri çalıştırdım. Dere geçişlerini yaptırdık ve söylediklerimi şu kadar rahatlıkla söylüyorum. Doğalgaz firmasının bölge müdürlerine sorabilirler. Buradan kendilerini de şahit gösteriyorum. “Ya bu belediye başkanı böyle böyle bişeyler dedi yalan söylüyorsa yarın çıkıp yalanlayalım.” diyebilirler şahitlerimde vardır bir çok noktada. Çünkü Yomra’nın biz göreve geldiğimiz zaman sıfır olan Doğalgaz abonesi bugün 11.000 ile gidiyor. Ama bu rakamın 20.000’ e çıkması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki 2-3 yıllık süre zarfında da 20.000’e çıkacaktır.
KAŞÜSTÜ DENİZLE BULUŞUYOR
Şubat ayına kalmadan açmak istiyoruz. Kaşüstü Mahallesini yıllardır hasret kalmış olduğu denizin kenarına indireceğiz. Bu proje ile 16.000 metrekare toplam alan ve bu alanın 11.000 metrekaresi yaşam alanı. İçerisinde kafeteryamız, restoranımız, çocuk oyun alanları, lavaboları, mescitleri var. Ve Kaşüstü için 16.000 metrekare alan oluşturmak çok kolay bir şey değildi. Hemen Adliye Sarayının, Su Ürünlerinin yanından deniz kenarına kadar ve yakın zamanda vatandaşımızın hizmetine açacağız. İnşallah Kaşüstü Mahallesi halkının sosyal alan ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. Maliyetli bir iş Yomra belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu projeler içerisindeki en maliyetli işlerden birisi çünkü bütün her şeyle üstündeki demirbaşıyla, altyapısıyla, üst yapısıyla her şeyini biz yapıyoruz. Zaman da biraz ekonomik anlamda artık maliyetlerde arttığı için bizim için en büyük projelerimizden birisi en büyük maliyetli projelerimizi Kaşüstü Mahallesi’ne ayırdık. Kaşüstü Mahallesi bizim için kıymetli bir alan. Çünkü yaşayan halkın %50’ye yakını Yomralı değil. Bu insanları Yomra’da yaşamaya Yomra’da hayatlarını sürdürmeye sebep kılacak alanlar oluşturmamız lazım. İnşallah yakın zamanda açılışını vatandaşlarımızla birlikte yapacağız.
SEÇİLEN MUHTAR KİM OLURSA ÇALIŞIRIZ
Yomrada 150’nin üzerinde muhtar adayı var. Biz belediye başkanı adayı olarak bütün muhtarlara eşit mesafedeyiz. Vatandaş kimi seçerse ve kime destek olursa bizde seçilmemiz halinde seçilecek olan arkadaşın işlerini yapma konusunda herhangi bir problem yaşamayız. Neticede vatandaşın seçecek olduğu adam demokratik olarak da bizim muhtarımız oluyor. Sahada herhangi bir kişi için “şu kişiye, bu kişiye oy verin” diye söyleyemem. Hemen hemen bütün muhtar adaylarının yanında bize oy verip veya vermeyecek olan insanlar bulunuyor. Burada demokratik bir seçim süreci olacak. İnşallah hayırlısı ile güzel bir seçim atlatırlar.
Editör: A.Faruk Şükür