KÜNYE HAKKIMIZDA REKLAM
Meteorolojiden Trabzon’a sarı uyarı geldi | Yaşam Haberleri

Meteorolojiden Trabzon’a sarı uyarı geldi

Meteorolojiden Trabzon’a sarı uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Artvin, Gümüşhane, Giresun, Bolu, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Samsun, Zonguldak, Trabzon, Bartın, Karabük, Düzce, Ardahan ve Bayburt için uyarı geldi.

Whatsapp haber ihbar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç, Karadeniz, Doğu Anadolu kuzeyi ve doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar illerinin çevreleri ve Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yağışlı olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar!
Batı Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların Karadeniz bölge bütününde kuvvetli, Doğu Karadeniz’de yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların,  Karadeniz bölge bütününde kuvvetli, Doğu Karadeniz’de de bölge bölge yoğun kar şeklinde olması beklenirken, ulaşımda aksamalar, don olayı ve buzlanma, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekir.

Sarı kodlu uyarı geldi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışının beklendiği; Artvin, Gümüşhane, Giresun, Bolu, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Samsun, Zonguldak, Trabzon, Bartın, Karabük, Düzce, Ardahan ve Bayburt için sarı kodlu uyarı geldi. İç ve doğu kesimlerde don ve buzlanma ile birlikte bölge bölge sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu Bölgesinin eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Sıcaklıklar mevsim normallerin altında!
Yurt genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinden güney yönlerden hafif, ara ara orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerinden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 



        YORUMUNUZU PAYLAŞIN