KÜNYE HAKKIMIZDA REKLAM
Sağıroğlu Ulaşımdaki sorunları değerlendirdi | Yomra Haberleri Haberleri

Sağıroğlu Ulaşımdaki sorunları değerlendirdi

Sağıroğlu Ulaşımdaki sorunları değerlendirdi

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu Yomra’daki 25 mahallenin ulaşım sorunlarına da değindi. Başkan Adayı Sağıroğlu, “15 yıllık belediye başkanlığım döneminde 170 Km. beton ve asfalt yol yaptık. Son 5 yılda ise mahallelerimizin yollarının durumu ortada. Ben sadece belediye başkanı değil, halkımızın her konuda hizmetçisiyim” dedi.

Whatsapp haber ihbar

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu Yomra’daki 25 mahallenin ulaşım sorunlarına da değindi. Başkan Adayı Sağıroğlu, “15 yıllık belediye başkanlığım döneminde 170 Km. beton ve asfalt yol yaptık. Son 5 yılda ise mahallelerimizin yollarının durumu ortada. Ben sadece belediye başkanı değil, halkımızın her konuda hizmetçisiyim” dedi.

YOLSUZ EV BIRAKMADIK

Başkan Adayı Sağıroğlu yaptığı açıklamada, “Gidemediğin yer senin değildir diyerek görev sürecimizde mahallelerimizde en uç noktada dahi olsa yolsuz ev bırakmadık.  Mahallelerimize yaptığımız kaliteli ve konforlu ulaşım yolları ile vatandaşlarımız köylerini değerlendirir oldu. Dedeler nineler torunlarına kavuştu. Şu anda bile mevcut belediye başkanı ve iktidarın temsilcileri bizim dönemimizde yapılan yolları kullanarak hangi yüzle seçim çalışması yapıyor. 

KENDİ MAHALLE BAŞKANLARININ YOLLARINI YAPTILAR

Gittiğimiz her mahallede vatandaşlarımız bizim dönemimizde yapmış olduğumuz yollar için teşekkür ederken bizim dönemimizden başka bu yollarda çalışma yapılmadığını belirtiyorlar. Buna çok üzülüyorum. Yomra iki mahalleden ibaret değil. Benim yaptığım yolların bozulan kısımlarına yama dahi yapamadılar. Göstermelik olarak kendi adamlarına kendi mahalle başkanlarına belirli sayıda beton vererek mahalle başkanlarının evlerinin önüne beton döktüler. Ben sadece belediye başkanı değil, halkımızın her konuda hizmetçisiyim.

ADAY OLDUKTAN SONRA BAŞLADILAR

Bizim dönemimizde yapılan yolların ardından 5 yıl boyunca yol çalışması yapmayan iktidar ve yerel yönetim mensupları bugün çıkmış yol bizim işimiz diyerek övünüyorlar. AK Partili belediye başkan adayına sormak isterim; “3 yıldır ilçe başkanısınız. Neden bu güne kadar bir şey yapmadınız da aday olduktan sonra yaptırdınız? Bu aciliyetle döktürmeye çalıştığınız yolları seçim dönemine kadar bekletmenizin açıklaması nedir? Bir de acilen döktüğünüz yollar neden sadece Namıkkemal ve Kömürcü Mahalleleri? Çamlıyurt, Oymalı gibi ilçede yol betonlamasına ihtiyacı olan 23 mahalle daha var. Neden öncelikle bu iki mahalle? İlçe başkanı iken yaptıramadığınız yolları göz boyamak için yaptırıyorsunuz? Yomra halkı bunun cevabını size sandıkta verecektir.

MAKİNE PARKI SİYASET İÇİN Mİ ALINDI?

Mevcut yönetim belediyenin makina parkını yeniledikleriyle övünürken, şu gerçeği unutuyorlar. Bizim dönemimizde aldığımız araçlar tüm köylerde ve mahallelerde halkımızın hizmetinde eskidiler. Yeni aldıkları araçlar halen belediye şantiyesinin önünde duruyor. Bu makinalar hizmet etmek için mi alındı yoksa garajda durarak siyaset yapmak için mi alındı.Bizim dönemimizde halkımızın hizmetinde olan makineler ve araçlar bedelsiz kullanılırken, mevcut belediye başkanı acil durumlarda bile gelen taleplere, “Yakıtını koy kullan” diyerek vatandaşı yanıtsız bıraktı. Bunu da halkımızın takdirine bırakıyorum. 

HANİ YOMRA’NIN %70’İ DOĞALGAZI YAKACAKTI!

Evet Yomra’da mevcut başkan bir kaç park bahçe yaptı. Bunlara teşekkür ediyoruz. Yomra’nın park bahçeden daha büyük sorunları var. Doğalgaz sıkıntısı var. Mevcut belediye başkanı doğalgazı sahiplenirken, iktidar da biz yaptık diyerek kendine prim sağlamaya çalışıyorlar. Hani gazetelerde manşet manşet çıkmıştı. 2023 yılı Ekim Ayı sonunda Yomra’nın %70’i doğalgazı yakacaktı. Gelinen noktada %30’u ancak kullanabildi. 

VATANDAŞLA DALGA GEÇER GİBİ KONUŞTULAR

Bakan ve vekilleri açıklamalarında, “Öyle yol, beton, asfalt, doğalgaz bizim için fasa fiso işler” diyerek vatandaşla dalga geçer gibi konuşuyorlardı. Söylemlere bakın gelinen sürece bakın. Doğalgazın geçtiği yerlerdeki yolların haline bir bakın. Mahalle içindeki sokaklar bizim dönemimizde parke olarak yapıldı. Doğalgaz geçtikten sonra sırf üstünü kapatmak için kalitesiz betonla kapladılar. Mahallelerimize yakışmayan görüntüler meydana geldi. Biz bu yolları da yapacağız.

OY VE HİZMET TEHDİDİ BİZE GEÇMEZ

Öyle bakanların vekillerin ilçemize gelip “bize oy vermez iseniz hizmet alamazsınız tehditlerine” ses çıkarmadan kayıtsız kalamayız. Bakanlarımız vekillerimiz ilçemiz terk ettikten sonra kendi kendimize davul tokmak misali çalıp dinlemeyeceğiz. Onlar ilçemize geldiği zaman ‘hoşgeldin der’ ağırlar daha sonra da ilçemize hizmet için karşılarına dikiliriz, onlardan bu eksiklerin giderilmesini isteyeceğiz. Onların yüzüne karşı düşündüklerimizi söyleyeceğiz” dedi.



        YORUMUNUZU PAYLAŞIN