KÜNYE HAKKIMIZDA REKLAM
Doğalgaz 2023’e kadar Yomra merkezde olacak | Röpörtaj Haberleri

Doğalgaz 2023’e kadar Yomra merkezde olacak

Doğalgaz 2023’e kadar Yomra merkezde olacak

Milletvekili Salih Cora Yomra Sonhaber’e samimi açıklamalar yaptı

Whatsapp haber ihbar

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Yomra ziyaretinde gazetemizin sorularını cevaplandırdı. Samimi bir ortamda geçen röportajda Milletvekili Cora, Özdil-Oymalıtepe grup yolunu, doğalgazı, okul sorunu ve Avrasya Üniversitesi hakkındaki sorulamızı cevaplandırdı. İşte milletvekili Cora’nın açıklamaları:

MÜHETAHAT FİRMA AĞIR AKSAK ÇALIŞIYOR

■ Özdil-Oymalıtepe  Grup Yolu’nun akıbeti nedir?

Özdil-Oymalıtepe  Grup Yolu çalışmaları devam etmektedir. Toplam 108 milyon TL’lik ödeneği vardır. 5 milyonluk ödemesi yapılmıştır. 18 Km’lik yolu toplam yolun yaklaşık 9 km tamamlanmıştır. Geri kalan yolun bir an önce tamamlanması için süreci takip etmekteyiz. Müteahhit  firmanın ağır aksak çalışması bizi rahatsız etmektedir. Daha etkin bir şekilde çalışmasını istiyoruz. Bu yolun ödeneği vardır. Parası vardır. Müteahhit çalışacak biz de parasını ödeyeceğiz. Başka bir problem de yok. 

DOĞALGAZ 2023’E KADAR 

YOMRA’NIN HER YERİNDE OLACAK

■ Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi’nin bir kısmına doğalgaz geldi. Sancak Mahallesi gibi merkez mahalleler ne zaman doğalgazı kullanabilecek?

İlçe Başkanımız Abdulkadir Özdemir’in doğal gaz konusunda ilçe merkezinin tam olarak doğal gaza kavuşması için talepleri oldu. Bizde hemen onarın huzurun da Dağıtım firması Müdürü Alper Konyalı ile temasa geçtik. Görüşmemizde Zile deresinin bulunduğu alanda bir kamulaştırma sorunu olduğunu kamulaştırma işlemi tamamlanırsa bizim hemen süratle aksiyona alabileceklerini ifade ettiler. Karayolları genel müdürümüzle görüştük. Bu alanda Botaş’ın doğalgazı döşeneceği alanın kamulaştırması için aceleye koyma kararı alındı. Davalar açıldı. Davalar da bittikten sonra yolun imalatı yapılıp ardından doğalgaz işlemi hızlı bir şekilde devam edecektir. Ben ümit ediyorum ki bu dava aşaması ve yol ile ilgili imalat süreci Nisan-Mayıs aylarına kadar tamamlanacaktır. Ardından hemen doğalgazın Kaşüstü merkez başta olmak üzere, Yomra Sancak Mahallesi’ne kadar 2023’e kadar gelmesine ve doğalgaz bağlantılarının yapılmasını, vatandaşımızın doğalgazdan yararlanmasını istifade etmesine imkan sağlayacağız.  

YENİ OKUL İÇİN VERDİĞİMİZ 

SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ

■ Yomra ciddi anlamda bir okul sorunu var. Kaşüstü’ndeki okul Yomra merkeze taşındı. İlk sene öğrenciler servislerle okula taşındı. Geçen yıl pandemiden dolayı okullar kapalıydı. Bu yıl da 2 km mesafeyi baz alarak öğrenciler özel servislere yönlendirilerek velilere servis ücreti yükü bindirildi. Yomra’da okul sorunu ne zaman ve nasıl çözülecek?

Kaşüstü’de taşımalı eğitim mesafesi ile ilgili konudan bilgim oldu. Bu sorunu lokal olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çözmeye çalışacağım. Fakat asıl olan bu mahallemizde okul yapılarak bu sorunun kökünden çözmektir. Bunu gündeme getirdik.  İnşaat Emlak Genel Müdürümüz Umut Gül bey ve Milli Eğitim   Bakanlığımızla yaptığımıza görüşmede okulun yatırım programına alındığı ve şu an jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Zemin etüttü ve proje konusunda çalışmaları en kısa zamanda bitirip inşaat ihale aşamasına gelinecek. Kaşüstü mahallemize okul yapımı bizim kontrolümüzdedir. Yomra Kaşüstü’nde okul ile ilgili vermiş olduğumuz sözü yerine getireceğiz. 

AYNI HASSASİYETİ 

ÜNİVERSİTEDEN BEKLİYORUZ

■ Avrasya Üniversitesi’nde hakemliğiniz vardı. Belediye sizin hakemliğinizi kabul etti ve gereğini yaptı. Üniversite konusunda konusundaki şu anki görüşleriniz nedir?

Avrasya Üniversitesiyle ilgili olarak aldığımız kararın arkasındayım. Hem Yomra Belediyesi’nin bu alanın %50’sinden geri kalan kısmından da Avrasya Üniversitesi’nin istifa etmesi noktasındaki görüşümüzü muhafaza ediyoruz. Şu anda alanın hepsi mahkeme kararıyla Yomra belediyenindir. Eğer Avrasya üniversitesi bu alandan yararlanmak istiyorsa talepte bulunması halinde Yomra Belediyesi’ne müracaat etmesi halinde hakemlik kararımız doğrultusunda Yomra Belediyesi idare bir işlem tesis edilecektir. Avrasya Üniversitesi halen bir talep iletmemiştir. Biz aldığımız kararın hakkaniyetli olduğuna inanmaktayım.  Bir sorun bir kriz vardı çözüm odaklı yaklaştık. Yomra belediyesi üzerine düşeni yapmıştır. Yapılan hakemliğin gereğine göre davranmaktadır. Kendisine teşekkür ederim. Aynı hassasiyeti, aynı yaklaşımı Avrasya üniversitesindende  bekliyoruz. Onlar da bu konuda adım attığında Yomra’da bu meselenin gündemden kalkması gerekir. Avrasya üniversitenin atması gereken adımları ve yapması gereken işler noktasında, önündeki hedeflere yürümesi manasında  biz onlara her zaman yardımcı ve destek olmak istiyoruz. Ancak böyle küçük sorunlarla cebelleşip zamanı heba etmemek gerekiyor. Üniversitenin atacağı adımla iki tarafta Yomra’da kazanmış olacak.